Eén jaar RUIM vol creatieven. Dat vraagt om een nieuwe blog!

JorindeSchrijft

‘We komen wel bij jou’

4 januari. Precies een jaar geleden zette ik mijn laptop op mijn nieuwe bureau in mijn nieuwe kantoor. Van klaslokaal naar zeecontainer. Een mooi nieuw hoofdstuk. Ondanks het vertrouwen dat van de oude fabriekshal iets moois zou worden gemaakt, was het ook een spannende stap. Een nieuwe werkplek buiten de stad, voor het eerst een kantoor met een normale huurprijs en een plek die zijn naam nog moest verdienen.

Dat de naam RUIM zó snel rond ging had niemand verwacht. Binnen een half jaar werd RUIM de plek waar je wilt zijn. Of de plek die je in elk geval gezien wilt hebben. Zzp’ers in de creatieve sector vulden de laatste containers, teams uit allerlei sectoren vonden in RUIM die inspirerende plek om te vergaderen en vaker dan ooit hoorden we onze eigen klanten zeggen: ‘We komen wel bij jou’.

Hoe dat komt? Het is de fijne sfeer. Zelfs mensen die voor het eerst binnenstappen merken dit op. Je voelt het blijkbaar hangen in de lucht. Schitterend toch?

Alle credits voor Leone, die er een thuis van maakte voor heel veel mensen. En een kleine community creëerde van creatieve ondernemers die één passie delen en dat is klanten helpen met mooie, passende content en oplossingen. Stuk voor stuk mensen die mooie dingen willen creëren, willen samenwerken en elkaar beter willen maken. Die commercieel denken, maar toch nog altijd mensen van dienst zijn verkiezen boven hun eigen tijd en winst. Dat zie ik als de grootste charme van RUIM.

Sommige paadjes tussen de containers beginnen al aardig te slijten. ‘Wil je even meekijken? Hoe doe jij dit? Kun jij een offerte maken? Wat vind je hiervan? Kun jij deze meneer even helpen?’ Samen en toch alleen. Wij doen nog steeds waar we goed in zijn, met onze eigen klanten, maar er is iets bijgekomen dat me blij maakt. Of dat nou komt door de vrijdagse borreltjes, de verse bloemen of het sparren boven onze (gezonde) lunchtrommel. Of dat het komt door de foute kersttruiendag, al die chocola en koekjes op elke tafel of het samen die kilo’s er weer af zweten… Zeg het maar.

Na een terugblik ook een blik vooruit. JorindeSchrijft gaat op naar haar achtste verjaardag. RUIM gaat het tweede jaar in. We gaan kijken wat het jaar brengt... RUIMTE wordt denk ik een veelgebruikt woord. In verschillende zeecontainers gaat er namelijk een bureautje bij. Samen verder groeien, dat lijkt me een mooi thema voor 2022. Proost op het nieuwe jaar, want volgens mij hebben we onze doelen RUIMschoots gehaald!