Naast mijn passie voor schrijven heb ik een andere gekke liefde. Het heeft te maken met noaberschap, leefbaarheid, gemeenschapszin… Als ik mag schrijven over dorpen, wijken of buurten waar actieve inwoners druk zijn met de leefbaarheid van hun plekkie dan maak je me echt blij. Die gedrevenheid en die liefde voor hun dorp waarvoor ze […]

JorindeSchrijft

Over noaberschap & gemeenschapszin

Naast mijn passie voor schrijven heb ik een andere gekke liefde. Het heeft te maken met noaberschap, leefbaarheid, gemeenschapszin... Als ik mag schrijven over dorpen, wijken of buurten waar actieve inwoners druk zijn met de leefbaarheid van hun plekkie dan maak je me echt blij. Die gedrevenheid en die liefde voor hun dorp waarvoor ze álles bewegen om het niet te laten afbrokkelen, vind ik echt een bewonderingswaardig. Met z’n allen op de bres voor een gezond dorp, appeltaarten bakken voor alle ouderen of concerten in de kerk… Ik hou er van!